srijeda, 29. studenoga 2017.

Anthony Hopkins

Povezana slika
Od glumaca volim pametne i mlade glumce i glumice, a od starih volim najviše Anthonya Hopkinsa. On je rođen je 31. prosinca 1937 godine i on je velški filmski, televizijski i kazališni glumac i dobitnik je Oscara i Emmyja. On je kao dječak imao disleksiju (poremećaj u školi) i otkrio je da je lakše pronaći umjetnost u crtanju, slikanju ili sviranju klavira.Na Hokpinsa je utjecao i ohrabrio ga da postane velški glumac Richard Burton, s kojim se upoznao s 15 godina. Hopkins je poznat po pripremama za uloge i ponekad kad se posveti projektu, spreman je prijeći preko svojih rečenica koliko god puta trebao dok mu ne počnu zvučati prirodno. On se osim glume bavio i drugim poslovima kao što je bio talentirani pijanist koji je objavio svoj prvi singl Distant Star 1986 godine. On je glumio u mnogim filmovima i serijama kao što je Westworld. Anthony je jako zanimljiv glumac i neka on tako i ostane sve do svoje smrti.

nedjelja, 26. studenoga 2017.

Neil Armstrong

Mjesec se po noći  jako lijepo vidi i uvijek sam ga htio posjetiti kao što ga je posjetio poznati astronaut Neil Armstrong. Neil armstrong se rodio 5. kolovoza 1930 godine u Ohiou. On je bio američki astronaut, mehaničar i prvi čovjek koji je sletio na mjesec. Prije nego što je postao astronaut bio je časnik u američkoj ratnoj mornarici gdje je čak u akciji sa avionom prvi put viđen u Koreji. Kada je postao astronaut zajedno je sa Buzzom Aldrinom i Michaelom Collinsom krenuo na mjesec. Kada su došli blizu Mjeseca, on i Buzz su sa Lunar modulom sletjeli na njega dok je Michael ostao u naredbenom / kontrolnom modulu i čekao ih. Kad je Neil izašao van iz letjelice i izrekao je rečenicu koju svi pamtimo a to je "Ovo je mali korak za čovjeka, a veliki korak za čovječanstvo". Armstrong je zajedno sa Collinsom i Aldrinom dobio predsjedničku medalju slobode. Nažaloast umro je 25. kolovoza 2012 godine nakon operacije koronarne arterije.
https://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/141/590x/history-Neil-Armstrong-Buzz-Aldrin-Moon-Apollo-space-NASA-Robin-Williams-592748.jpg

nedjelja, 19. studenoga 2017.

Njadraži film

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51coHxV6JQL.jpg
Ja gledam mnogo filmova i većina od njih su mi najdraži. Od svih svojih najdražih filmova izdvojit ću jedan, a to je Avatar. Avatar je film koji je snimljen 2009 godine i režirao ga je James Cameron. U filmu glume Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez i Stephen Lang. U filmu se radnja dešava u 2154 godini gdje Jake Sully (Sam Worthington) odlazi na daleki planet zvan Pandora i susreće se sa znanstvenicom Grace Augustin (Sigourney Weaver) koja mu pokaže njegov avatar. Njegova misija je, udružiti se sa plemenom imenom Na Vi i infiltrirati ih da ljudi mogu nastaviti kopati dragocijene rude. On u svom plemenu uči kako živjeti i preživljavati. Na kraju filma se pobuni na ljude i pridruži se plemenu i povede ih u završnu bitku. Avatar je meni najdraži film zato što je po radnji jako dobro napravljen, glumcima i specijalnim efektima.

subota, 18. studenoga 2017.

Informatika

http://ulpravda.ru/pictures/news/big/44616_big.jpg
Informatika je jedan od najboljih predmeta koje učimo o školi. Najviše učimo od čega su građena, kada us nastala i kako se radi na njima. Iz informatike mi je najzanimljivije učiti najpoznatije društvene mreže i internetske usluge. Od internetskih usluga najzanimljive su mi Chat, Blog i E learning, a od društvenih mreža su mi Facebook, Twitter, Instagram, Google+ i Myspace. Ne sviđa mi se osoba koja je napravila Facebook zato što je preko njega sramotila druge ljude, a niko ga nije kaznio. Informatika je jako koristan predmet ali ima i loših strana kao što su Cyberbullying, krađa indetiteta i širenje virusa.

Što bih ja htio postati


https://aupcareeroutlook.wikispaces.com/file/view/video-game-designer-education.png/339509112/video-game-designer-education.png
Game dizajner
U životu ima mnogo  poslova i zanimanja koje bih radio ali sam se odlučio za jedan. Htio bih postati game dizajner. Ja jako volim igrati, a i gledati igrice na računalu pa zašto ih nebi dizanjirao. Od igrica bih dizajnirao najviše neke pucačine i open world igrice. Meni su uzor tvrtke Ubisoft i Respawn Entertainment. Oni su mi uzor zato što su naparvili jedne od najboljih igrica i htio bih se pridružiti bilo kome od njih, a kako bih se njima pridružio moram imati 5 iz informatike i to znači da se moram jako potruditi idosta učiti.  

petak, 17. studenoga 2017.

Moji hobiji

Ja nemam puno hobija ali ću spomenuti samo dva. Prvi od njih je nogomet kojeg igram skoro pa svaki dan i baš mi je zabavan. Njega najviše igram sa svojim prijateljima ili sa braćom. Treniram nogomet u klubu Rakov Potok koji nije baš najbolji ali tamo sam zbog svojih prijatelja i zbog svog zdravlja. Ja inače ne volim nogomet ali ništa mi ne škodi malo potrčati za loptom i biti vani sa svojim prijateljima. U početku sam navijao za Real Madrid, najviše zbog Ronalda i zbog ostalih njegovih suparnika, a sad navijam samo za Hrvatsku i Dinamo Zagreb. Meni svi kažu da moram igrati košarku zbog svoje veličine ali sve više me veže nogomet i nogometna lopta. Moj drugi hobi je naravno igranje igrica. Igrice igram svaki put kad imam slobodno vrijeme i kad ništa ne trebam učiti ili raditi. Od igrica volim igrati pucačine, strateške igrice i open world igrice. Osim igrica volim biti na You Tubu gledati filmove i youtubere koji igraju ali i objašnjavaju grafiku i sastav igre. Moje najdraže igre su mi Call of Duty, Titanfall 2, Gta 5, Star Wars Battlefront 2 i Assassin Creed. To su moja dva najdraža hobija ali sigurno ću ih imati još.

Martin Scorsese

Ja dok gledam film, uvijek mislim koga je režirao, producirao i uglavnom snimio. Jedan od najpoznatijih producera i redatelja je Martin...